Комуникациски вештини
 • Комуникациски вештини

Комуникациски вештини

4.838 ден.
без ДДВ: 4.100 ден.
Шифра на производ: 200917163231
Достапност: На залиха
Количина:
credit_card

Комуникациски вештини

Цел на обуката

Целта на обуката е стекнување и подобрување на комуникациските  вештини преку користење соодветни алатки и техники. По завршувањето на обуката учесниците ќе можат: да употребуваат техники и алатки со кои ќе ги надминат полињата на недоразбирање – бариерите при комуникацијата; да употребуваат техники на слушање и поставување прашања; да применуваат начини на кажување НЕ; да употребуваат асертивна комуникација на работното место како и во приватниот живот; и да препознаат непродуктивни стилови на комуникација од самите себе и другите и да применат алатки и техники за надминување на можни бариери со цел ефективна и непречена комуникација;  и друго.

Опфат –теми

 • Што е комуникација – дефинирање на комуникацијата
 • Видови комуникација
 • Интерперсонална комуникација
 • Комуникациски циклус
 • НЛП Комуникациски модел и примена
 • Филтри при комуникација
 • Полиња на недоразбирање – бариери во комуникацијата
 • Совладување и надминување на бариерите во комуникацијата
 • Што е вешт комуникатор?
 • Поставување прашања
 • Вештини на слушање
 • Градење Rapport
 • Вербална и невербална комуникација
 • Говор на телото и гестикулации
 • Петте комуникациски стила
 • Асертивна комуникација
 • Начини како да се каже НЕ
 • Фидбек (двонасочна повратна информација) – начини и потреба
 • Подобрување на комуникациските вештини
 • Друго

Целна група

Оваа обука е наменета за сите учесници кои сакаат да ги подобрат своите комуникациски вештини.  

Методологија на работа

Обуката е од интерактивен карактер со практични и применливи вежби, како и употреба на визуелни помагала (ЛЦД проектор, лап-топ и/или компјутер, флип-чарт и друго). Он-лине обуката се одвива преку платформа за он-лине обуки.

Секој учесник ќе има можност на крајот од обуката практично да ги примени вештините и техниките совладани за време на обуката.

Материјали

Презентациска скрипта; формулари како обрасци; и други дополнителни материјали кои ќе може да се користат во секојдневието. Материјалите ќе  бидат доставени по е-пошта до секој од учесниците.

Времетраење

 • При физичко присуство обуката е еднодневна. Вкупно 6 часа.
 • Во целост е прилагодена за он-лине обука и истата се одржува два пати неделно по 3 часа во период од 1 недела.

По завршувањето на обуката се добива Сертификат за учество.

Повеќе информации и пријавување на:

тел. 3246-041; 075 446-686

Напишете коментар или оценка

Вашето име:

Вашиот коментар:

Забелешка: HTML-от не е преведен!

Оценка: Лош Добар

Внесете го кодот за верификација во полето:

За нас

ЕСП - Развој и управување на човечки ресурси ДОО е компанија која што успешно опстојува веќе 21 годинa на пазарот и е специјализирана за: превод и толкување; обука по странски јазици; компјутерска едукација; и обуки и советување за личен и професионален развој. Секој од овие четири оддели на ЕСП успешно функционира и се развива во насока на целосно исполнување на потребите на клиентите, како на домашниот, така и на странскиот пазар.

Читај повеќе

Контакт

 • +389 2 32 46 041
 • +389 75 446 706 +389 71 324 170
 • +389 2 32 46 041
 • info@esp.com.mk esp@esp.com.mk

Facebook

ЕСП Web Shop © 2020. UKION SHOPS