google-site-verification=sBk9zkyxuNDRz-IScBT5pgDyjDS9raS5baDFnnh0X8Y
Развивање емоционална интелигенција
 • Развивање емоционална интелигенција
 • Развивање емоционална интелигенција

Развивање емоционална интелигенција

5.782 ден.
без ДДВ: 4.900 ден.
Шифра на производ: 201029163808
Достапност: На залиха
Количина:
credit_card

Развивање емоционална интелигенција

Способност да се управува со сопствените емоции и со емоциите на другите, со цел да се постигнат саканите исходи.

Цел на обуката

Целта на обуката е стекнување и/или развивање вештини на самосвесност, социјална свесност, самодоверба и социјални компетенции преку користење соодветни методи, алатки и техники. По завршувањето на обуката учесниците ќе можат: да идентификуваат емоции и однесувања кај себе и другите; да ја подобрат самодовербата; да се справат со однесувањето на други во разни социјани ситуации; да развијат лични компетенции;  да го зголемат коефициентот на емоционална интелигенција; да се самомотивираат и друго.

Опфат – теми

 • Што е емоционална интелигенција (ЕИ)?
 • IQ и EQ
 • Коефициент EQ и значење
 • Главни компоненти на ЕИ
 • Самосвесност (сопствени расположенија и емоции)
 • Самоуправување (контрола врз емоциите)
 • Социјална свесност (создавање однос со нови луѓе)
 • Управување со меѓучовечки односи
 • Развивање самосвесност
 • Градење самодоверба
 • Развивање интерперсонални вештини
 • Развивање социјални компетенции
 • Начини за зголемување на вашиот коефициент на емоционална интелигенција (ЕQ)
 • Начини на препознавање на своите емоции и нивно значење
 • Самомотивација
 • Начини на препознавање на емоциите кај другите
 • Емоции и однесување
 • Емоции и мисли
 • Влијание на емоциите врз нашето однесување
 • Влијание на емоциите на другите врз нивното однесување
 • Управување со емоциите
 • Справување со односите со другите
 • Модел на компетенции
 • Лични компетенции – развивање
 • Општествени компетенции
 • Модел на способност
 • Основни емоции
 • Алатки, техники и модели за развивање емоционална интелигенција  
 • Друго

Целна група

Оваа обука е наменета за сите оние кои сакат научат или развијат вештини на самосвесност, социјална свесност, самодоверба и социјални компетенции преку користење соодветни методи, алатки и техники, и за сите оние кои сакаат да го подобрат својот коефициент на емоционална интелигенција.

Методологија на работа

Обуката е од интерактивен карактер со практични и применливи вежби, како и употреба на визуелни помагала и од страна на учесниците (ЛЦД проектор, лап-топ и/или компјутер, флип-чарт и друго). Онлајн-обуката се одвива преку платформа за онлајн-обуки.

Секој учесник ќе има можност на крајот од обуката практично да ги примени вештините и техниките совладани за време на обуката.

Материјали

Презентациска скрипта; формулари како обрасци и други дополнителни материјали што ќе може да се користат при подготовка на презентации ќе бидат доставени по е-пошта до секој од учесниците.

Времетраење

 • При физичко присуство обуката е еднодневна. Вкупно 6 часа.
 • Во целост е прилагодена за онлајн-обука и се одржува двапати неделно по 3 часа во период од 1 недела.

По завршување на обуката се добива Сертификат за учество.

Повеќе информации и пријавување на:

тел. 3246-041; 075 446-686                                                

Напишете коментар или оценка

Вашето име:

Вашиот коментар:

Забелешка: HTML-от не е преведен!

Оценка: Лош Добар

Внесете го кодот за верификација во полето:

За нас

ЕСП - Развој и управување на човечки ресурси ДОО е компанија која што успешно опстојува oд 1999 година на пазарот и е специјализирана за: превод и толкување; обука по странски јазици; компјутерска едукација; и обуки и советување за личен и професионален развој. Читај повеќе

Verificiran badge

ESP ISO 9001

ESP ISO 17100

Контакт

 • +389 2 32 46 041
 • +389 75 446 706 +389 71 324 170
 • +389 2 32 46 041
 • info@esp.com.mk esp@esp.com.mk

Facebook

ЕСП Web Shop © 2024. UKION SHOPS
Развивање емоционална интелигенција Развивање емоционална интелигенција Способност да се управува со сопствените емоции и со емоциите на другите, со цел да се постигнат саканите исходи. Цел на обуката Целта на обуката е стекнување и/или развивање вештини на самосвесност, социјална свесност, самодоверба и социјални компетенции преку користење соодветни методи, алатки и техники. По завршувањето на обуката учесниците ќе можат:.. Category: Product #: 201029163808 Regular price: 5.782 ден. 5.782 Available from: ЕСП - Развој и управување на човечки ресурси ДОО