google-site-verification=sBk9zkyxuNDRz-IScBT5pgDyjDS9raS5baDFnnh0X8Y
Ефективно лидерство и менаџмент
 • Ефективно лидерство и менаџмент

Ефективно лидерство и менаџмент

10.030 ден.
без ДДВ: 8.500 ден.
Шифра на производ: 200921181947
Достапност: На залиха
Количина:
credit_card

Ефективно лидерство и менаџмент

Цел на обуката

Целта на обуката е стекнување и/или подобрување на вештините за ефективно лидерство (водство) преку користење соодветни алатки и техники. По завршувањето на обуката, учесниците ќе можат: да ги увидат разликите меѓу менаџирање и лидерство; да се запознаат со поинакви лидерски стилови; да препознаат лидерски стил кај себе и кај останатите; да применат соодветен лидерски стил во зависност од ситуацијата (ситуациско лидерство);  да ги употребат научените лидерски вештини при работењето преку примена на алатките и инструментите; да го подобрат работењето во организацијата/институцијата и друго.

Опфат – теми

 • Што е лидерство? Што е менаџмент?
 • Лидерство наспроти менаџмент
 • Теории за лидерство
 • Карактеристики на лидерот
 • Поврзаност на лидерството со управувањето со луѓето
 • Лидерски карактеристики на современиот менаџер
 • Како менаџерот ги мотивира вработените
 • Стратегија за мотивација на вработените
 • Мотивирање на различни вработени
 • Мотивација за подобри перформанси и остварување на организациските и личните цели
 • Коучинг за подобра мотивираност и личен развој
 • Како современиот менаџер ги управува тимовите
 • Улогата на менаџерот во поставување на ефективни тимови
 • Организација и дизајн на работните задачи за постигнување на резултати во работата
 • Улога на менаџерот во креирање на микро култура за успешност во тимовите
 • Лидерски стилови
 • Менаџерски стилови и теории
 • Ситуациско лидерство  - Модел  и негова примена
 • Автентично лидерство
 • Ефективен лидерски личен развоен план
 • Влијание и комуникација
 • Важноста на менаџерските стилови – градење доверба
 • Креирање ефективни тимови
 • 8 димензии на лидерство
 • Важноста на информациите при донесување одлуки
 • Употреба на лидерски стил при комуникација со вработени; давање feedback (повратна информација) и друго
 • Коучинг вежби за лично лидерство и мотивација на вработените и тимот
 • Tips & Tricks
 • Рецепти за ефективен лидер
 • Друго

Целна група

Оваа обука е наменета за менаџери, раководители и други одговорни лица, како и за сите оние кои сакаат да се стекнат со вештини за ефективно лидерство.   

Методологија на работа

Обуката е од интерактивен карактер со практични и применливи вежби, како и употреба на визуелни помагала (ЛЦД-проектор, лап-топ и/или компјутер, флип-чарт и друго). Онлајн-обуката се одвива преку платформа за онлајн-обуки.

Секој учесник ќе има можност на крајот од обуката практично да ги примени вештините и техниките совладани за време на обуката.

Материјали

Презентациска скрипта; формулари како обрасци и други дополнителни материјали кои ќе може да се користат во секојдневието. Материјалите ќе  бидат доставени по е-пошта до секој од учесниците.

Времетраење

 • Обуката е дводневна. Вкупно 12 часа при физичко присуство.
 • Во целост е прилагодена за онлајн-обука и се одржува еднаш неделно во период од 4 недели.

По завршувањето на обуката се добива Сертификат за учество.

Повеќе информации и пријавување на:

тел. 3246-041; 075 446-686

Напишете коментар или оценка

Вашето име:

Вашиот коментар:

Забелешка: HTML-от не е преведен!

Оценка: Лош Добар

Внесете го кодот за верификација во полето:

За нас

ЕСП - Развој и управување на човечки ресурси ДОО е компанија која што успешно опстојува oд 1999 година на пазарот и е специјализирана за: превод и толкување; обука по странски јазици; компјутерска едукација; и обуки и советување за личен и професионален развој. Читај повеќе

Verificiran badge

ESP ISO 9001

ESP ISO 17100

Контакт

 • +389 2 32 46 041
 • +389 75 446 706 +389 71 324 170
 • +389 2 32 46 041
 • info@esp.com.mk esp@esp.com.mk

Facebook

ЕСП Web Shop © 2024. UKION SHOPS
Ефективно лидерство и менаџмент Ефективно лидерство и менаџмент Цел на обуката Целта на обуката е стекнување и/или подобрување на вештините за ефективно лидерство (водство) преку користење соодветни алатки и техники. По завршувањето на обуката, учесниците ќе можат: да ги увидат разликите меѓу менаџирање и лидерство; да се запознаат со поинакви лидерски стилови; да препознаат лидерски стил кај себе и кај останатите; да при.. Category: Product #: 200921181947 Regular price: 10.030 ден. 10.030 Available from: ЕСП - Развој и управување на човечки ресурси ДОО