google-site-verification=sBk9zkyxuNDRz-IScBT5pgDyjDS9raS5baDFnnh0X8Y
Ангажираност на работното место
 • Ангажираност на работното место
 • Ангажираност на работното место

Ангажираност на работното место

5.782 ден.
без ДДВ: 4.900 ден.
Шифра на производ: 201020080231
Достапност: На залиха
Количина:
credit_card

Ангажираност на работното место

Цел на обуката

Целта на обукта е зголемување на свесноста за важноста на постоење и одржување на ангажираноста и мотивираноста на вработените.

Да се разбере влијанието на поголемата ангажираност врз деловните резултати на организацијата. Учесниците детално да се запознаат со методологиите за мерење и следење на ангажираноста на вработените итн. Унапредување на личните креативни вештини со цел  унапредување на вештините за ефикасно одлучување и  преземање лична одговорност во работењето. Запознавање со техники за јасно идентификување, формулирање и решавање ситуации и проблеми во тековното работење и друго.

Опфат –теми

 • Вовед во ангажираност на работното место
 • Што е ангажираност на работното место?
 • Зголемување на свесноста за важноста на ангажираноста на вработените
 • Лична одговорност
 • Влијанието на поголемата ангажираност врз деловните резултати
 • Методологии и инструменти за мерење и следење на ангажираноста
 • Модел на ангажираност
 • Методологии за мерење и следење на ангажираноста – Мерење на задоволството на вработените на работното место наспроти ангажираноста на работното место
 • Теоретски и практичен приказ на физичко, емоционално, и когнитивно ангажирање на работното место
 • Компоненти на ангажираност на работното место
 • Унапредување на вештините за ефикасно одлучување и преземање лична одговорност во работењето
 • Рамка за ангажираност на работното место
 • Посветеност наспроти ангажираност на работното место
 • Кои се ангажирани, неангажирани и активно неангажирани работници?
 • Запознавање со техники за јасно идентификување, формулирање    и решавање на ситуации и проблеми во тековното работење
 • Стратешко усогласување на ангажираноста на работното место
 • Мерење, анализа и план на активности за имплементација на вклучување на ангажираноста на работното место во културата на организацијата
 • Алатки за постигнување и одржување на ангажираноста на работното место
 • Модел на однос заснован на доверба
 • Градење култура на ангажираност
 • Друго

Целна група

Оваа обука е наменета за вработени, менаџери, раководители во мали, средни и големи компании, како и за секој кој сака да се запознае со влијанието на поголемата ангажираност врз деловните резултати на организацијата.

Методологија на работа

Обуката е од интерактивен карактер со практични и применливи вежби, како и со употреба на визуелни помагала (ЛЦД проектор, лап-топ и/или компјутер, флип-чарт и друго). Онлајн-обуката се одвива преку платформа за онлајн-обуки.

Секој учесник ќе има можност на крајот од обуката практично да ги примени вештините и техниките совладани за време на обуката.

Материјали

Презентациска скрипта; формулари како обрасци; и други дополнителни материјали кои ќе може да се користат во секојдневната работа, како и за управување со сопственото време. Материјалите ќе  бидат доставени по е-пошта до секој од учесниците.

Времетраење

 • При физичко присуство обуката е еднодневна. Вкупно 6 часа.
 • Во целост е прилагодена за онлајн-настава и се одржува двапати неделно по 3 часа во период од 1 недела.

По завршувањето на обуката секој учесник добива Сертификат за учество.

Повеќе информации и пријавување на:

тел. 3246-041; 075 446-686

Напишете коментар или оценка

Вашето име:

Вашиот коментар:

Забелешка: HTML-от не е преведен!

Оценка: Лош Добар

Внесете го кодот за верификација во полето:

За нас

ЕСП - Развој и управување на човечки ресурси ДОО е компанија која што успешно опстојува oд 1999 година на пазарот и е специјализирана за: превод и толкување; обука по странски јазици; компјутерска едукација; и обуки и советување за личен и професионален развој. Читај повеќе

Verificiran badge

ESP ISO 9001

ESP ISO 17100

Контакт

 • +389 2 32 46 041
 • +389 75 446 706 +389 71 324 170
 • +389 2 32 46 041
 • info@esp.com.mk esp@esp.com.mk

Facebook

ЕСП Web Shop © 2024. UKION SHOPS
Ангажираност на работното место Ангажираност на работното место Цел на обуката Целта на обукта е зголемување на свесноста за важноста на постоење и одржување на ангажираноста и мотивираноста на вработените. Да се разбере влијанието на поголемата ангажираност врз деловните резултати на организацијата. Учесниците детално да се запознаат со методологиите за мерење и следење на ангажираноста на вработените итн. Унапредувањ.. Category: Product #: 201020080231 Regular price: 5.782 ден. 5.782 Available from: ЕСП - Развој и управување на човечки ресурси ДОО