google-site-verification=sBk9zkyxuNDRz-IScBT5pgDyjDS9raS5baDFnnh0X8Y
Управување со проекти
 • Управување со проекти

Управување со проекти

10.502 ден.
без ДДВ: 8.900 ден.
Шифра на производ: 201014202844
Достапност: На залиха
Количина:
credit_card

Управување со проекти

Цел на обуката

Целта на обуката е стекнување вештини за управување со проекти преку користење соодветни техники. По завршувањето на обуката учесниците ќе можат: самостојно да дефинираат фази на проектот; да дефинираат општи цели, посебни цели, како и  резултати и активности на проектот; да извршат алокација и да управуваат со проектни ресурси; да подготват и да управуваат со проектен буџет; да утврдат и да управуваат со критична патека; да вршат мониторионг и евалуација на проект; да подготвуваат извештаи за проекти; да затворат проект; и друго.

Опфат –теми

 • Што е проект?
 • Проектен циклус и фази
 • Логичка рамка
 • Идентификување на главен проблем
 • Анализа на засегнати страни
 • Анализа на проблеми (дрво на проблеми)
 • Анализа на цели (дрво на цели)
 • Анализа на стратегии
 • Вовед во матрица на логичка рамка
 • Вертикална логика на интервенција  - општа цел, цел на проектот, резултати и активности
 • Надворешни фактори – Претпоставки и предуслови
 • Хоризонтална логика на интервенција – индикатори и извори на верификација
 • Временска рамка на активности
 • Управување со проектни ресурси
 • Раководење со проекти
 • Утврдување на критична патека (Critical Path)
 • Основни елементи на проектен буџет – креирање буџет
 • Мониторинг и евалуација на проект
 • Извештај за проект
 • Проектен дизајн
 • Работа со повеќе проекти
 • Затворање на проект
 • Користење алатки (Gantt Chart, PERT Chart)

Целна група

Оваа обука е наменета за сите вработени кои работат или пак ќе работат како менаџери на проекти, како и за учесници кои сакаат да се стекнат со вештини на управување.

Методологија на работа

Обуката е од интерактивен карактер со практични и применливи вежби, како и употреба на визуелни помагала и од страна на учесниците (ЛЦД проектор, лап-топ и/или компјутер, флип-чарт и друго). Он-лине обуката се одвива преку платформа за он-лине обуки.

Секој учесник ќе има можност на крајот од обуката практично да ги примени вештините и техниките совладани за време на обуката.

Материјали

Презентациска скрипта; формулари како обрасци; и други дополнителни материјали кои ќе може да се користат при секојдневното работење ќе бидат доставени по е-пошта до секој од учесниците.

Времетраење

 • Обуката е дводневна. Вкупно 12 часа. Два дена по 6 часа, при физичко присуство
 • Во целост е прилагодена за он-лине обука и истата се одржува еднаш неделно во период од 4 недели.

По завршувањето на обуката се добива Сертификат за учество.

Повеќе информации и пријавување на:

тел. 3246-041; 075 446-686

Напишете коментар или оценка

Вашето име:

Вашиот коментар:

Забелешка: HTML-от не е преведен!

Оценка: Лош Добар

Внесете го кодот за верификација во полето:

Тагови: Project Management

За нас

ЕСП - Развој и управување на човечки ресурси ДОО е компанија која што успешно опстојува oд 1999 година на пазарот и е специјализирана за: превод и толкување; обука по странски јазици; компјутерска едукација; и обуки и советување за личен и професионален развој. Читај повеќе

Verificiran badge

ESP ISO 9001

ESP ISO 17100

Контакт

 • +389 2 32 46 041
 • +389 75 446 706 +389 71 324 170
 • +389 2 32 46 041
 • info@esp.com.mk esp@esp.com.mk

Facebook

ЕСП Web Shop © 2024. UKION SHOPS
Управување со проекти Управување со проекти Цел на обуката Целта на обуката е стекнување вештини за управување со проекти преку користење соодветни техники. По завршувањето на обуката учесниците ќе можат: самостојно да дефинираат фази на проектот; да дефинираат општи цели, посебни цели, како и  резултати и активности на проектот; да извршат алокација и да управуваат со проектни ресурси; да подготват и да управув.. Category: Product #: 201014202844 Regular price: 10.502 ден. 10.502 Available from: ЕСП - Развој и управување на човечки ресурси ДОО