google-site-verification=sBk9zkyxuNDRz-IScBT5pgDyjDS9raS5baDFnnh0X8Y
Пакет за канцелариско работење - основно и средно ниво
 • Пакет за канцелариско работење - основно и средно ниво

Пакет за канцелариско работење - основно и средно ниво

7.250 ден.
без ДДВ: 7.250 ден.
Шифра на производ: 200914164716
Достапност: На залиха
Количина:
credit_card

Основно и средно ниво

Овој курс е наменет за слушатели кои немаат или пак имаат мали познавања од работа на компјутер. Целта на овој курс е слушателите да се стекнат со компјутерски вештини за користење Windows, Word, Excel & Internet.

34 часа по 60 мин.

 • MS Windows-
  • Компоненти на персонален компјутер
  • Што е хардвер, а што софтвер?
  • Опис на тастатура и нејзината поделба
  • Опис на работната површина, икони, креирање на Short Cuts
  • Минимизирање, максимизирање, затворање, поместување на Windows прозорците
  • Креирање, бришење, преименување и префрлање на папки и датотеки
 • MS Word -
  • Стартување на Word, опис на основната лента со алатки
  • Манување на фонтови, големина
  • Задебелени, искосени и подвлечени букви
  • Порамнување на текст
  • Снимање и печатење на документи
  • Отворање на постоечки документи
  • Вметнување на header & footer
  • Вметнување на броеви на страница
  • Вметнување на симболи
  • Работа со набројувања и потточки
  • Вметнување и уредување на табели
  • Вметнување и уредување на слики
  • Вметнување и уредување на букви од Word Art
  • Вметнување на фустноти
  • Копирање на текст
 • MS Excel -
  • Стартување на Excel, опис на основната лента со алатки
  • Големина на Excel датотека, како и ограничувања на Excel работен лист
  • Селектирање на ќелии, редици и колони, и нивно форматирање
  • Вметнување и бришење на редици и колони
  • Вметнување, бришење и копирање на работен лист
  • Вметнување на header & footer
  • Уредување на страници
  • Автоматско пополнување на податоци
  • Спојување на ќелии
  • Форматирање на ќелии, уредување на тип на податок, порамнување, задавање на рамки и боја
  • Формати за броеви, датум, време, валута, проценти
  • Условно форматирање
  • Користење нa функции: Sum, max, min, average, count
  • Креирање формули, пресметка на проценти како даноци и маржи
  • Вметнување и уредување на букви од Word Art
  • Вметнување на слика
  • Вметнување на графикони, работа со разни типови на графикони, уредување и изменување на графикони
 • Интернет -
  • Пребарување на интернет
  • Креирање на бесплатна електронска пошта
  • Примање и праќање на пораки
  • Прикачување на датотеки (Attachment)
  • Подесување на Outlook со лична електронска пошта
  • Креирање, примање и препраќање на пораки преку Outlook
  • Бришење на личната електронска пошта од Outlook на даден компјутер

Напишете коментар или оценка

Вашето име:

Вашиот коментар:

Забелешка: HTML-от не е преведен!

Оценка: Лош Добар

Внесете го кодот за верификација во полето:

За нас

ЕСП - Развој и управување на човечки ресурси ДОО е компанија која што успешно опстојува oд 1999 година на пазарот и е специјализирана за: превод и толкување; обука по странски јазици; компјутерска едукација; и обуки и советување за личен и професионален развој. Читај повеќе

Контакт

 • +389 2 32 46 041
 • +389 75 446 706 +389 71 324 170
 • +389 2 32 46 041
 • info@esp.com.mk esp@esp.com.mk

Facebook

ЕСП Web Shop © 2024. UKION SHOPS
Пакет за канцелариско работење - основно и средно ниво Основно и средно ниво Овој курс е наменет за слушатели кои немаат или пак имаат мали познавања од работа на компјутер. Целта на овој курс е слушателите да се стекнат со компјутерски вештини за користење Windows, Word, Excel & Internet. 34 часа по 60 мин. MS Windows- Компоненти на персонален компјутер Што е хардвер, а што софтвер? Опис на тастатура и нејзината поделба Опи.. Category: Product #: 200914164716 Regular price: 7.250 ден. 7.250 Available from: ЕСП - Развој и управување на човечки ресурси ДОО